Harmonieorkest

 

Het Harmonieorkest van Harmonie Heer Vooruit staat onder leiding van dirigent dhr. Sjef Ficker. Sjef is dirigent van het orkest sedert de zomer van 2013. Door de drukke bezigheden rondom het 100-jarig bestaan in 2006 en na een onderlinge discussie in 2011 heeft het orkest niet deelgenomen aan concoursen.

Het harmonieorkest verzorgt per jaar een aantal concerten en neemt daarnaast deel aan activiteiten in (vooral) de Heerder en Maastrichter gemeenschap. Sedert 2001 vindt in de laatste maand van het jaar een Galaconcert plaats. In 2019 heeft de vertrouwde formule na 17 jaren plaatsgemaakt voor een nieuwe opzet onder de naam "Winterproms'.Ons Harmonieorkest verzorgt dan met solisten een magnifieke muzikale middag. Zo waren er in het verleden gastoptredens van Hub Nickel, Linda Wagenmakers, Anna Lorenc, Jack Vinders, Andreas van Zoelen, Ben Cramer, Brigitte Heitzer, Suzan Seegers , Anna Rucner, Omar Tomasoni, Fenna Ograjensek en Femke Ijlstra.

Daarnaast zijn er optredens met andere verenigingen. Zo vond in 2011 een concert plaats met de Koninklijke Harmonie van Heer in het kader van hun jubileum en in 2016 in het kader van ons 110-jarig jubileum. Zelf gaf Heer Vooruit een concert o.a. bij Casino Slavante. Het Jaarfeest van HHV op Paasmaandag wordt altijd begonnen met een mis in de St. Petrus' Banden kerk. Deze mis wordt opgeluisterd door het Harmonieorkest.

Deelname aan de activiteiten in de gemeenschap vindt eveneens frequent plaats. Zo is de Harmonie te vinden als deelnemer in de carnavalsoptocht en in de processie en wordt bij toerbeurt deelgenomen aan de Dodenherdenking, het inhalen van Sinterklaas in Heer en driejaarlijks wordt deelgenomen aan de herdenking bij het Belgisch monument.

Bij persoonlijke aangelegenheden van Harmonieleden wordt eveneens vaak acte de presence gegeven. Voor het programma in 2022 zie de agenda op de website.

De repetitie van het Harmonieorkest vindt plaats op dinsdagavond in ontmoetingscentrum Aen de Wan in de Einsteinstraat in Heer.